Bylinkový králík v zelenině

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Králík

1,000

kg

Máslo

0,050

kg

Cibule

0,150

kg

Mražená zelenina svíčková

0,400

kg

List bobkový

0,005

kg

Rozmarýn

0,005

kg

Tymián

0,005

kg

Hořčice

0,080

kg

Slanina

0,020

kg

Sůl

0,015

kg

Víno

0,020

l

Smetana 12%

0,200

l

Technologický postup:

Očištěné maso omyjeme, osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přidáme 1/2 dávky másla a pečeme v troubě. Po půl hodině maso potřeme hořčicí, obložíme očištěnou a na nudličky nakrájenou zeleninou, bylinkami a kořením. Zmírníme teplotu v troubě a pečeme ještě 25 minut. Měkké maso vyjmeme a po částečném zchladnutí naporcujeme. Do šťávy přidáme trochu vína a smetanu a provaříme. Vložíme maso zpět, prohřejeme a pak podáváme s dušenou zeleninou.


Drůbeží a rybí pokrmy
Zpět na výpis

Bylinkový králík v zelenině

Název suroviny

Množství

MJ

Králík

1,000

kg

Máslo

0,050

kg

Cibule

0,150

kg

Mražená zelenina svíčková

0,400

kg

List bobkový

0,005

kg

Rozmarýn

0,005

kg

Tymián

0,005

kg

Hořčice

0,080

kg

Slanina

0,020

kg

Sůl

0,015

kg

Víno

0,020

l

Smetana 12%

0,200

l

Očištěné maso omyjeme, osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přidáme 1/2 dávky másla a pečeme v troubě. Po půl hodině maso potřeme hořčicí, obložíme očištěnou a na nudličky nakrájenou zeleninou, bylinkami a kořením. Zmírníme teplotu v troubě a pečeme ještě 25 minut. Měkké maso vyjmeme a po částečném zchladnutí naporcujeme. Do šťávy přidáme trochu vína a smetanu a provaříme. Vložíme maso zpět, prohřejeme a pak podáváme s dušenou zeleninou.