Brambory zapečené s lilkem a cuketou

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Brambory

5,000

kg

Cuketa

1,000

kg

Máslo

0,150

kg

Olej stolní

0,100

l

Cibule

0,200

kg

Sýr cihla

0,300

kg

Sůl

0,020

kg

Vejce

6,000

ks

Lilek

1,000

kg

Česnek

0,009

kg

Technologický postup:

Brambory oloupeme, přidáme sůl, kmín, uvaříme a nakrájíme na plátky. Cibuli, česnek očistíme, nakrájíme a osmažíme na oleji do růžova. Lilek, cuketu oloupeme, nakrájíme na kousky. Orestujeme na cibuli a česneku. Smícháme veškeré ingredience a navršíme do gastronádoby. Zalijeme osolenými vejci, poklademe máslem a zvolna zapékáme v konvektomatu. Před dokončením posypeme směs nastrouhaným sýrem a zapečeme. Zdobíme petrželovou natí.

MŠ Plzeň

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Brambory zapečené s lilkem a cuketou

Název suroviny

Množství

MJ

Brambory

5,000

kg

Cuketa

1,000

kg

Máslo

0,150

kg

Olej stolní

0,100

l

Cibule

0,200

kg

Sýr cihla

0,300

kg

Sůl

0,020

kg

Vejce

6,000

ks

Lilek

1,000

kg

Česnek

0,009

kg

Brambory oloupeme, přidáme sůl, kmín, uvaříme a nakrájíme na plátky. Cibuli, česnek očistíme, nakrájíme a osmažíme na oleji do růžova. Lilek, cuketu oloupeme, nakrájíme na kousky. Orestujeme na cibuli a česneku. Smícháme veškeré ingredience a navršíme do gastronádoby. Zalijeme osolenými vejci, poklademe máslem a zvolna zapékáme v konvektomatu. Před dokončením posypeme směs nastrouhaným sýrem a zapečeme. Zdobíme petrželovou natí.

MŠ Plzeň