Bramborovo-dýňové pyré
Suroviny:
250g/porce |
10 porcí |
Brambory |
1250g |
Dýně |
270g |
Voda |
1500ml |
Sůl |
4g |
Máslo |
25g |
Umeocet |
lehce dochutit |
Technologický postup:
Uvaříme brambory společně s dýní v osolené vodě a s mletým kmínem. Po uvaření slijeme, vmícháme máslo a vyšleháme do požadované konzistence. Zjemnit můžeme smetanou či mlékem. Servírujeme jako přílohu ozdobenou zelenou natí.
Bramborovo-dýňové pyré
250g/porce |
10 porcí |
Brambory |
1250g |
Dýně |
270g |
Voda |
1500ml |
Sůl |
4g |
Máslo |
25g |
Umeocet |
lehce dochutit |
Uvaříme brambory společně s dýní v osolené vodě a s mletým kmínem. Po uvaření slijeme, vmícháme máslo a vyšleháme do požadované konzistence. Zjemnit můžeme smetanou či mlékem. Servírujeme jako přílohu ozdobenou zelenou natí.
Lenka Pokorná