Bramborovo-dýňové pyré

Suroviny:

250g/porce

10 porcí

Brambory

1250g

Dýně

270g

Voda

1500ml

Sůl

4g

Máslo

25g

Umeocet

lehce dochutit

Technologický postup:

Uvaříme brambory společně s dýní v osolené vodě a s mletým kmínem. Po uvaření slijeme, vmícháme máslo a vyšleháme do požadované konzistence. Zjemnit můžeme smetanou či mlékem. Servírujeme jako přílohu ozdobenou zelenou natí.

Lenka Pokorná

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Bramborovo-dýňové pyré

250g/porce

10 porcí

Brambory

1250g

Dýně

270g

Voda

1500ml

Sůl

4g

Máslo

25g

Umeocet

lehce dochutit

Uvaříme brambory společně s dýní v osolené vodě a s mletým kmínem. Po uvaření slijeme, vmícháme máslo a vyšleháme do požadované konzistence. Zjemnit můžeme smetanou či mlékem. Servírujeme jako přílohu ozdobenou zelenou natí.

Lenka Pokorná