Bramborové lepence s jáhlami a kysaným zelím, uzené tempehové výpečky, trhané listy s francouzským dresingem
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Brambory |
0,200 |
kg |
Jáhly |
0,100 |
kg |
Kysané zelí |
0,800 |
kg |
Cibule |
0,250 |
kg |
Olej |
0,200 |
kg |
Uzený tempeh |
0,800 |
kg |
Červená čočka |
0,100 |
kg |
Sůl |
0,030 |
kg |
Česnek |
0,020 |
kg |
Fermentovaná sojová omáčka |
0,100 |
l |
Mix listových salátů |
0,800 |
kg |
Citron |
0,200 |
kg |
Med |
0,100 |
kg |
Dijonská hořčice |
0,050 |
kg |
Mandle |
0,025 |
kg |
Technologický postup:
Na dozlatova osmažené cibulce prohřejeme kysané zelí a vše spolu s uvařenými jáhlami přidáme do uvařených brambor. Řádně rozšťoucháme, osolíme. Uvařenou červenou čočku dochucenou solí a česnekem smícháme se sojovou omáčkou a tuto směs přidáme k na kostičky nakrájenému uzenému tempehu. Dáme prohřát do konvektomatu.
Mix trhaných salátů připravujeme těsně před výdejem, zálivku připravíme smícháním olivového oleje, medu, dijonské hořčice a citronu. Zdobíme plátky mandlí.
Průměrná hmotnost porce: 350 gr (bez salátu)
Alergeny: 06 sojové boby (soja), 08 ořechy, mandle, pistácie, 10 hořčice
Bramborové lepence s jáhlami a kysaným zelím, uzené tempehové výpečky, trhané listy s francouzským dresingem
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Brambory |
0,200 |
kg |
Jáhly |
0,100 |
kg |
Kysané zelí |
0,800 |
kg |
Cibule |
0,250 |
kg |
Olej |
0,200 |
kg |
Uzený tempeh |
0,800 |
kg |
Červená čočka |
0,100 |
kg |
Sůl |
0,030 |
kg |
Česnek |
0,020 |
kg |
Fermentovaná sojová omáčka |
0,100 |
l |
Mix listových salátů |
0,800 |
kg |
Citron |
0,200 |
kg |
Med |
0,100 |
kg |
Dijonská hořčice |
0,050 |
kg |
Mandle |
0,025 |
kg |
Na dozlatova osmažené cibulce prohřejeme kysané zelí a vše spolu s uvařenými jáhlami přidáme do uvařených brambor. Řádně rozšťoucháme, osolíme. Uvařenou červenou čočku dochucenou solí a česnekem smícháme se sojovou omáčkou a tuto směs přidáme k na kostičky nakrájenému uzenému tempehu. Dáme prohřát do konvektomatu.
Mix trhaných salátů připravujeme těsně před výdejem, zálivku připravíme smícháním olivového oleje, medu, dijonské hořčice a citronu. Zdobíme plátky mandlí.
Průměrná hmotnost porce: 350 gr (bez salátu)
Alergeny: 06 sojové boby (soja), 08 ořechy, mandle, pistácie, 10 hořčice