Bramborák dýňový
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Majoránka |
0, 005 |
kg |
Česnek |
0,020 |
kg |
Sůl |
0,010 |
kg |
Olej fritovací |
0,200 |
l |
Cibule |
0,150 |
kg |
Mouka polohrubá |
0,400 |
kg |
Brambory |
0,200 |
kg |
Dýně Hokaido |
0,028 |
kg |
Vejce |
3 |
ks |
Technologický postup:
Dýni omyjeme a spolu se slupkou nastrouháme na jemném struhadle. Oškrábané brambory dočistíme, omyjeme, nastrouháme, přidáme mouku, vejce, sůl, majoránku, prolisovaný česnek a vše zamícháme. Chvíli necháme směs odpočinout. Těsto lijeme na pánev s rozehřátým tukem a pečeme po obou stranách dozlatova.
Bramborák dýňový
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Majoránka |
0, 005 |
kg |
Česnek |
0,020 |
kg |
Sůl |
0,010 |
kg |
Olej fritovací |
0,200 |
l |
Cibule |
0,150 |
kg |
Mouka polohrubá |
0,400 |
kg |
Brambory |
0,200 |
kg |
Dýně Hokaido |
0,028 |
kg |
Vejce |
3 |
ks |
Dýni omyjeme a spolu se slupkou nastrouháme na jemném struhadle. Oškrábané brambory dočistíme, omyjeme, nastrouháme, přidáme mouku, vejce, sůl, majoránku, prolisovaný česnek a vše zamícháme. Chvíli necháme směs odpočinout. Těsto lijeme na pánev s rozehřátým tukem a pečeme po obou stranách dozlatova.