Amarantový pilaf
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Amarant |
0,080 |
kg |
BIO uzené tofu |
0,100 |
kg |
Mrkev |
0,100 |
kg |
Červená paprika |
0,050 |
kg |
Česnek |
2 |
stroužky |
Olivový olej |
0,005 |
kg |
Himalájská sůl |
na dochuceni |
|
Kurkuma |
na dochuceni |
|
Pepř |
na dochuceni |
|
Pažitka |
na dochuceni |
Množství surovin na 1 porci
Technologický postup:
U veganských receptů je vždy velkou výzvou dodat dostatek kvalitních bílkovin, náš dnešní recept si elegantně poradí i s tímto požadavkem. Bonus? Je bezlepkový a snadno stravitelný,
Příprava
- Amarant propláchneme a necháme ho okapat v jemném sítku. Na pánvi si orestujeme nadrobno nakrájený česnek, po chvíli k němu přidáme plátky mrkve, červené papriky, kousky uzeného tofu a celou směs řádně promícháme.
- Pak už na pánvičku přisypeme propláchnutý amarant a orestujeme. Jakmile se kuličky laskavce promísí s olivovým olejem a zeleninovou směsí s tofu, přilijeme na pánev vodu, přidáme intenzivně žlutou kurkumu, osolíme, opepříme, a vaříme zhruba pětadvacet minut. Mezitím si nadrobno nasekáme pažitku, kterou poté vmícháme do hotové amarantové dobroty.
Amarantový pilaf
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Amarant |
0,080 |
kg |
BIO uzené tofu |
0,100 |
kg |
Mrkev |
0,100 |
kg |
Červená paprika |
0,050 |
kg |
Česnek |
2 |
stroužky |
Olivový olej |
0,005 |
kg |
Himalájská sůl |
na dochuceni |
|
Kurkuma |
na dochuceni |
|
Pepř |
na dochuceni |
|
Pažitka |
na dochuceni |
Množství surovin na 1 porci
U veganských receptů je vždy velkou výzvou dodat dostatek kvalitních bílkovin, náš dnešní recept si elegantně poradí i s tímto požadavkem. Bonus? Je bezlepkový a snadno stravitelný,
Příprava
- Amarant propláchneme a necháme ho okapat v jemném sítku. Na pánvi si orestujeme nadrobno nakrájený česnek, po chvíli k němu přidáme plátky mrkve, červené papriky, kousky uzeného tofu a celou směs řádně promícháme.
- Pak už na pánvičku přisypeme propláchnutý amarant a orestujeme. Jakmile se kuličky laskavce promísí s olivovým olejem a zeleninovou směsí s tofu, přilijeme na pánev vodu, přidáme intenzivně žlutou kurkumu, osolíme, opepříme, a vaříme zhruba pětadvacet minut. Mezitím si nadrobno nasekáme pažitku, kterou poté vmícháme do hotové amarantové dobroty.