Amaranthové rizoto s mandlemi
Suroviny:
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Rýže pololoupaná |
0,500 |
kg |
Amaranthové zrno |
0,120 |
kg |
Mořská sůl |
0,025 |
kg |
Voda |
1,500 |
l |
Bílé zelí |
0,300 |
kg |
Kapusta |
0,300 |
kg |
Mražená zelenina |
0,500 |
kg |
Loupané půlené mandle |
0,120 |
kg |
Slunečnicový olej |
0,030 |
l |
Cibule |
0,140 |
kg |
Zeleninový bujón |
0,010 |
kg |
Technologický postup:
Uvaříme rýži společně s amaranthovým zrnem a vmícháme do ní mandle. Amaranth se vaří podobně jako rýže, tedy v mírně osolené vodě v poměru 1 díl amaranthu na 2–2,5 dílu vody cca 20 minut. Na oleji postupně orestujeme cibuli krájenou nahrubo, zelí krájené na širší krátké nudličky, spařenou kapustu nakrájenou podobně jako zelí a nakonec mraženou zeleninu. Smícháme rýži s restovanou zeleninou, dosolíme, popř. dochutíme zeleninovým bujónem.
Amaranthové rizoto s mandlemi
Název suroviny |
Množství |
MJ |
Rýže pololoupaná |
0,500 |
kg |
Amaranthové zrno |
0,120 |
kg |
Mořská sůl |
0,025 |
kg |
Voda |
1,500 |
l |
Bílé zelí |
0,300 |
kg |
Kapusta |
0,300 |
kg |
Mražená zelenina |
0,500 |
kg |
Loupané půlené mandle |
0,120 |
kg |
Slunečnicový olej |
0,030 |
l |
Cibule |
0,140 |
kg |
Zeleninový bujón |
0,010 |
kg |
Uvaříme rýži společně s amaranthovým zrnem a vmícháme do ní mandle. Amaranth se vaří podobně jako rýže, tedy v mírně osolené vodě v poměru 1 díl amaranthu na 2–2,5 dílu vody cca 20 minut. Na oleji postupně orestujeme cibuli krájenou nahrubo, zelí krájené na širší krátké nudličky, spařenou kapustu nakrájenou podobně jako zelí a nakonec mraženou zeleninu. Smícháme rýži s restovanou zeleninou, dosolíme, popř. dochutíme zeleninovým bujónem.