Zdravý talíř 2023
„Připrav pokrm takový, který bude splňovat podmínku zdravého talíře“. Takový úkol dostali s měsíčním předstihem naši sedmáci v pracovních činnostech – vaření.
Nechala jsem na dětech, zda budou chtít pracovat samostatně, ve dvojicích či ve skupině. Zároveň si sedmáci sami zvolili i to, jaký pokrm během 90 minut připraví i s naservírováním k ohodnocení. A kdo výsledky práce posuzoval? Samozřejmě naše paní kuchařky – v čele s vedoucí školní jídelny paní Soňou Packovou – a paní Tomášková. A které pokrmy naše komise hodnotila? Lívanečky smažené bez oleje a slazené medem, plněné pečené brambory, citronovou limonádu, mexický salát, oblečené chlebíčky a ovocnou bombu, ve které se schovával banán a lupínky.
Nejvíce bodů v tomto klání získal mexický salát Kristýny Urbánkové a Michaely Pokorné.
Velmi mě potěšil zájem, nadšení a samostatnost, s jakou k tomuto „netradičnímu“ úkolu sedmáci přistoupili.
Ladislava Kobzová