Zdravé vaření v lesní mateřské škole
Pažitkový dip se zeleninou
S příchodem jara, přesněji 21.3. 2024, jsme se rozhodli uvařit si něco zdravého s použitím toho, co právě vyrostlo na naší zahrádce. A tak jsme se domluvili, že si připravíme občerstvení ve formě dipu s pažitkou ze zahrádky a nakrájenou zeleninou na "hranolky".
Na pažitkový dip jsme potřebovali:
4x žervé
1x bílý smetanový jogurt
omytá pažitka dle chuti
trochu himálajské soli a pepře.
Ze zeleniny jsme vybrali:
3x mrkev
1x okurka
cherry rajčata.
Nejprve děti nastříhaly na záhonku pažitku, poté pečlivě umyly všechnu připravenou zeleninu. S pomocí paní učitelky děti zeleninu nakrájely na malé kousky. Dále jsme přistoupili k přípravě samotného dipu. Smíchali jsme žervé s bílým jogurtem, k tomu přidali nakrájenou pažitku. Hotový dip jsme dochutili himálajskou solí a pepřem.
Každý dostal do mystičky zeleninu s lžičku dipem. Hotovu pochoutku jsme ozdobili jednou z prvních jarních květin - fialkou.
Všichni jsme si moc pochutnali.