Zdravé vaření v lesní mateřské škole

Pažitkový dip se zeleninou

S příchodem jara, přesněji 21.3. 2024, jsme se rozhodli uvařit si něco zdravého s použitím toho, co právě vyrostlo na naší zahrádce. A tak jsme se domluvili, že si připravíme občerstvení ve formě dipu s pažitkou ze zahrádky a nakrájenou zeleninou na "hranolky".

Na pažitkový dip jsme potřebovali:

4x žervé

1x bílý smetanový jogurt

omytá pažitka dle chuti

trochu himálajské soli a pepře.

Ze zeleniny jsme vybrali:

3x mrkev

1x okurka

cherry rajčata.

Nejprve děti nastříhaly na záhonku pažitku, poté pečlivě umyly všechnu připravenou zeleninu. S pomocí paní učitelky děti zeleninu nakrájely na malé kousky. Dále jsme přistoupili k přípravě samotného dipu. Smíchali jsme žervé s bílým jogurtem, k tomu přidali nakrájenou pažitku. Hotový dip jsme dochutili himálajskou solí a pepřem.

Každý dostal do mystičky zeleninu s lžičku dipem. Hotovu pochoutku jsme ozdobili jednou z prvních jarních květin - fialkou. 

Všichni jsme si moc pochutnali.

 

Zdravé vaření v lesní mateřské škole  1Zdravé vaření v lesní mateřské škole  1Zdravé vaření v lesní mateřské škole  1
Zpět na výpis