Zdravé saláty
Tak jsme tady zase z naší další dvouhodinovky. Tentokrát jsme se vrhli na saláty. Paní učitelka, poučena od minule, přinesla ještě víc černého chleba :-D Uvařili jsme těstoviny
a dali se zase do krájení, loupání, čištění a tak. Protože každý dělal něco, měli jsme za chvíli připraveny všechny suroviny a mohli se jen dívat, co s čím dáme dohromady. První těstovinový salát byl s tuňákem a bílým jogurtem. Mnozí špulili pusu, že ryby neee, ale po první lžičce změnili názor! Skoro nikdo ten salát dřív neznal, ale bylo to opravdu milé překvapení. Druhý, také ještě těstovinový salát byl se šunkou, strouhaným sýrem
a zeleninou, zase spojený jogurtem a ochucený provensálskými bylinkami a troškou olivového oleje. Kdo byl na obědě, ten litoval, že se do něj nevejde víc! Pak jsme přešli na saláty zeleninové – jeden byl míchaný, z ledového salátu, okurky, rajčat, papriky, bylinek
a zase olivového oleje, další se jmenoval capresse a byl z rajčat, mozzarely a bazalky. Z žádného nezůstal ani lísteček... A na závěr ještě překvapení – zase v hlavní roli jogurt, ale tentokrát s ovocem – jablka, hroznové víno, mandarinky, pomeranč... - a pro ochucení jogurtu troška vanilkového cukru, to byla lahoda! Někdo jedl ovocný salát úplně poprvé!
Naše „jedlé“ hodiny se nám opravdu velmi, velmi líbí. Příště nás čeká kuchyně teplá!!! To už na oběd radši nepůjde nikdo... :-D