Zdravé odpolední vaření v Beruškách s rodiči - Batátové a mrkvové hranolky, kuřecí špíz a zdravý dezert
Tento týden jsme s dětmi a rodiči vařili batátové a mrkvové hranolky, kuřecí špíz se zeleninkou a tvarohový dezert s ovocem. Při přípravě jídla pak hlavní úkol dětí a rodičů bylo omýt (brambory batáty, zeleninu, maso, ovoce), krájení, loupání a napichování na špejli. Vždy jsme každou práci přichystali na prkénko tak, aby dítě bylo samostatné. Děti ve školce s rodiči pracovali u dvou stolečků a bylo hezké pozorovat, jak se v práci střídají a respektují navzájem. Děti si poprvé mohly vyzkoušet práci ve skutečné kuchyni. Bylo zajímavé s jakou radostí se do vaření děti pustily a s jakou hrdostí to také hlásily rodičům. Byly opravdu pyšné, že si jídlo samy připravily. Doufali jsme, že jim o to více bude chutnat taková netradiční batáta.