Zdravá výživa pro školáky
Dostalo se na mnoho témat. Začátek byl obecným úvodem k aktuálním trendům ve výživě, se kterými se později i propojila důležitost zaměření se na nízkosacharidovou stravu. Vysvětlen byl vliv epigenetiky a předpokladů pro vznik mnoha onemocnění a významnou roli tří nejdůležitějších faktorů, které mají vliv na vznik onemocnění, tj. pohybu, kouření a stravy. Přičemž zásadní bylo sdělení, že všechny tyto tři faktory máme prakticky ve svých rukou a tedy, že i svoje zdraví a kvalitu života můžeme významně ovlivnit.
Ocenit je třeba přístup přednášející, založený na odborných vědeckých studiích. Během přednášky bylo pokládáno mnoho zajímavých a věcných dotazů z publika. S ohledem na zaměření přednášky (strava pro školáky) byl mírně překvapivý :-) zájem o problematiku ne/zdravosti kávy a s tím spojených mýtů. Na řadu se však dostala i jiná důležitá témata, např. mléko, cukr, nápoje, ale také Pamlsková vyhláška, omezení školních jídelen, jak výživa ovlivňuje výsledky dětí ve škole a i jak děti ke zdravé stravě přivést v různém věku.