Vzdělávací seminář pro pracovníky školní kuchyně
3.8.2018 proběhl na ZŠ Dubá vzdělávací seminář pro kuchařky školní kuchyně v rámci projektu Skutečně zdravá škola, do kterého je škola aktivně zapojena již druhým rokem.
Tématem byla zdravá sladká jídla a zeleninové přílohy. Lektorkou semináře byla paní Marta Tovtová a paní Radka Ondrušková. Ovocný krambl, banánová rýže, jáhlový pudink,tabouleh-bulgur s cizrnou, křupavá kapusta, lečo s kokosovým mlékem – to si kuchařky vyzkoušely nejen připravit, ale i ochutnat. Společně s nimi ochutnaly i paní uklízečky a paní účetní. Něco chutnalo hned, něco až za chvilku a něco ne. V každém případě došlo k rozšíření možností jak obohatit školní jídelníček. Těšíme se tedy na jejich nabídku v nadcházejícím školním roce. Kuchařky mají k dispozici manuál s dalšími recepty, např.na pohankové karbanátky, zeleninový jahelník,lehké zeleninové saláty/zelný salát s řepou,../, domácí granola/vločky,ořechy,med/, slunečnicový krém,.... Recepty budou k nahlédnutí na webu školy.
Mgr. Jana Mašková