Výroba vajíčkové pomazánky
Každoročně se nám po Velikonocích a po pondělní koledě doma sejde slušná zásoba velikonočních kraslic a vajíček. Byla by škoda takového skvělého materiálu nevyužít - tak jsme se s dětmi dali do přípravy vajíčkové pomazánky.
Nejdříve jsme s dětmi uvařili ještě několik vajíček v hrnci. To aby děti věděly, jak se vlastně vajíčka vaří a jak dlouho to asi trvá. Čas si malí kuchtíci sami pohlídali na přesýpacích hodinách. Podle instrukcí v receptu si děti odměřily zbylé ingredience, nastrouhaly oloupaná vajíčka a vše zamíchaly. Na vycházce nás pak čekal ještě jeden úkol - vybrat v obchodě něco, na co si pomazánku můžeme namazat.
No a pak už nezbývalo nic jiného, než ochutnávat. Malé jednohubky děti dozdobily bylinkami z našeho truhlíku ve třídě a nabídly dobrotu také svým rodičům. To bylo lahodné přivítání!