Výroba vajíčkové pomazánky

3. 4. 2024

Každoročně se nám po Velikonocích a po pondělní koledě doma sejde slušná zásoba velikonočních kraslic a vajíček. Byla by škoda takového skvělého materiálu nevyužít - tak jsme se s dětmi dali do přípravy vajíčkové pomazánky.

Nejdříve jsme s dětmi uvařili ještě několik vajíček v hrnci. To aby děti věděly, jak se vlastně vajíčka vaří a jak dlouho to asi trvá. Čas si malí kuchtíci sami pohlídali na přesýpacích hodinách. Podle instrukcí v receptu si děti odměřily zbylé ingredience, nastrouhaly oloupaná vajíčka a vše zamíchaly. Na vycházce nás pak čekal ještě jeden úkol - vybrat v obchodě něco, na co si pomazánku můžeme namazat.

No a pak už nezbývalo nic jiného, než ochutnávat. Malé jednohubky děti dozdobily bylinkami z našeho truhlíku ve třídě a nabídly dobrotu také svým rodičům. To bylo lahodné přivítání! 

Výroba vajíčkové pomazánky 1Výroba vajíčkové pomazánky 1Výroba vajíčkové pomazánky 1Výroba vajíčkové pomazánky 1Výroba vajíčkové pomazánky 1Výroba vajíčkové pomazánky 1Výroba vajíčkové pomazánky 1Výroba vajíčkové pomazánky 1Výroba vajíčkové pomazánky 1Výroba vajíčkové pomazánky 1
Zpět na výpis