Výroba rybí pomazánky v MŠ Kajlovci
Ingredience:
Pomazánkové máslo, 1 plechovku olejovek, 4 kusy ředkviček
K výrobě rybí pomazánky z olejovek stačí jen pár ingrediencí.
Protože jsme si zrovna s dětmi v MŠ povídali o zemi sněhu a ledu – Grónsku a domorodých obyvatelích Eskymácích, a ti se živí především rybolovem, rozhodla jsem se dětem zpestřit tento týden výrobou a ochutnávkou této pomazánky. Máslo jsme utřeli v misce spolu s rybičkami, a nakonec jsme přidali nastrouhané ředkvičky. Ředkvičky jsme zvolili místo obvykle přidávané cibule. Tahle rybí pomazánka je velmi jemná, chutná, a navíc se nám bude po ní lépe přemýšlet. Pomazánku jsem poté rozdělila do mističek a děti měly možnost si sami mazat množství a postupně pomazánku ochutnávat. Děti si ji oblíbily a opravdu byly misky prázdné.
Bc. Michaela Hyklová Mš Kajlovec