Variace na nádivku – s houbami či s tuňákem nebo zeleninou
Nakrájíme jakékoliv slané oblíbené pečivo na kostky do misky, do poloviny misky zalijeme mlékem, necháme odstát, dokud pečivo nenasaje mlékem a zatím si připravíme na orestované cibulce jakoukoliv zeleninu/maso/houby, na co máme zrovna chuť.
Tentokrát jsme připravili tři kombinace: houbovou/mrkvovou/tuňákovou. Jakmile je směs, okořeněná opět dle vašich chutí, připravena, stačí ji smíchat v misce s pečivem, mlékem a přidat ve skleničce rozmíchaná syrová vejce. Množství opět dle objemu mísy (6-10). Hmotu pak nalijeme do máslem/sádlem/olejem vymaštěných forem a nastrouháme navrch tvrdý sýr (třeba goudu 40%).
K nádivce se výborně hodí salát z čerstvé či kvašené nebo orestované zeleniny, opět dle chuti strávníků.
Dobroou chuť