Vaření polévky z dýně Hokkaido u Včeliček

S dětmi jsme se pustili do vaření chutné a zdravé dýňové polévky z dýně Hokkaido. Byla to skvělá příležitost, jak je seznámit s jednoduchou přípravou jídla a zapojit je do společné aktivity v kuchyni.

Nejprve jsme dýni omyli, rozkrojili a společně s dětmi vydlabali semínka. Děti měly radost, že mohly dýni čistit. Dýni jsme nakrájeli na menší kousky. Děti se dívaly, jak pracujeme s nožem, aby pochopily, že na krájení potřebujeme dospělé. K dýni jsme přidali na kousky nakrájenou mrkev, brambory a cibuli. Vše jsme společně vložili do hrnce s trochou oleje a nechali chvilku restovat. Zalili jsme zeleninu vodou, osolili a nechali vařit, dokud zelenina nezměkla. Po uvaření jsme polévku rozmixovali dohladka, aby byla jemná a krémová. Nakonec jsme přidali smetanu a dosolili podle chuti.

Děti měly velkou radost, že se mohly podílet na přípravě, a s chutí si společně připravenou polévku vychutnaly!

Vaření polévky z dýně Hokkaido u Včeliček 1
Zpět na výpis