V naší školce se nebojíme zařazovat nové zdravé pokrmy :-)
Dětem jsme připravily kaši z červené čočky s uzeným tofu na cibulce a byly jsme překvapené, že děti považovaly opečené tofu za maso a téměř všichni je snědly. Do jídelníčku jsme také zařadily, jako přílohu k masu květák s jáhly á la šťouchané brambory, malé děti měly trošku problém, že ty brambory jsou nějaký jiný a maminka je nedělá, ale předškolákům a paním učitelkám chutnalo.
Květák s jáhly nám posloužil jiný den, jako základ na skvělý karbanátek, uvařenou směs jsme dochutily bylinkami, obalily ve strouhance a daly zapéct do trouby jako karbanátek. Na hrachovou kaši jsme ještě přidaly trošku tempehu na cibulce.Všeobecně hrachová kaše není nijak populární , ale s tím „masíčkem” nahoře dětem chutnala a karbanátek měl také úspěch.
Dál pokračujeme v představování novinek a na příští týden máme naplánovanou polentu s kuřecím masem.
Emilie Pecinová - vedoucí školní jídelny