Třešňová bublanina z plodů naší zahrady
Na naší zahradě máme nádhernou rozložitou třešni, která dětem poskytuje nejen stín a prostor na hraní pod jejími větvemi, ale každý červen i spoustu sladkých třešní. Děti je pojídají, kdykoli se objeví na zahradě v rámci přestávek a nebo družiny. Letos máme ale tolik třešní, že jsme si řekli, že si z nich upečeme třešňovou bublaninu. Kdo by takové dobrotě odolal.
Děti se rozdělily na skupiny. Jedna skupina sbírala a půlila třešně a druhá mezitím chystala těsto na plech.
Děti dostaly recept, sami si musely rozmyslet, co budou potřebovat z kuchyně a potom si z nabídnutých vět složily postup. A pak už každá skupinka pracovala samostatně. Když přišli kamarádi ze zahrady s napůlenými třešněmi, stačilo je už jen vyskládat na připravené plechy s těstem. A pak odnést paní kuchařce a hurá do trouby. A na svačinku byla bublanina opravdu výborná. Ještě, že máme naši velkou školní třešni.
Bublanina s třešněmi
Suroviny:
2 hrnky polohrubé špaldové mouky, 1 prášek do pečiva, půl hrnku oleje, půl hrnku třtinového cukru (můžeš dát i méně nebo použít med), 1 vejce, 1 hrnek mléka, vypeckované třešně
Co budeme potřebovat: - mísu, hrnek, vařečku, lžíci
Nachystáme si velkou mísu.
Do mísy dáme půl hrnku cukru.
Přidáme vejce a hrnek mléka a zamícháme.
Přidáme olej.
Do tekuté směsi dáme 2 hrnky mouky smíchané s práškem do pečiva.
Vše dobře promícháme.
Plech vyložíme papírem na pečení.
Těsto vylijeme na plech a poklademe třešněmi.
Pečeme při 170 asi 20 minut.
Dobrou chuť.