Stále je čemu se učit☺

8. 6. 2023

Jedním z kritérií programu je i neustálé vzdělávání, a to nejen dětí, ale i dospělých. My bychom rádi sdíleli zkušenosti ze dvou velmi zajímavých kurzů. Tím prvním je kurz Děti v permakultuře, a tím druhým kurz Zdravé a chutné jídlo zaměřený na fermentování potravin s využitím microgreens.

Kurz Děti v permakultuře nás učí třem principům při vzdělávání dětí, i při cestě životem nás všech. Těmito principy je péče o lidi, péče o Zemi a spravedlivé dělení přebytků. Více se dozvíte na stránkách http://childreninpermaculture.com/ nebo na FB Děti v permakultuře https://www.facebook.com/groups/1925465387564122 

Druhý kurz pořádala společnost Plastia s.r.o., která má vedle svého výrobního programu  mnoho dalších zajímavých počinů od vermikompostéru, který svým designem vůbec vermikompostér nepřipomíná a jeho autorem je známý architekt Jiří Pelcl, po krmítka a pítka pro ptáčky, misky na microgreens, samozavlažovací květináče atd. Kurz se věnoval fermentování obilovin, třeba pohanky a její další zpracování a prospěch pro náš střevní mikrobiom, dále využití microgreens a klíčků třeba na dochucení fermentováním zpracované quinoi. Dozvěděli jsme se spoustu užitečných rad o tom, jak jsou důležité udržovat střeva ve zdraví a že když se naučíme zpracovávat suroviny tak, aby náš střevní mikrobiom byl v pohodě, budeme šťastnější a zdravější☺

Stále je čemu se učit☺ 1Stále je čemu se učit☺ 1Stále je čemu se učit☺ 1Stále je čemu se učit☺ 1Stále je čemu se učit☺ 1Stále je čemu se učit☺ 1Stále je čemu se učit☺ 1Stále je čemu se učit☺ 1Stále je čemu se učit☺ 1Stále je čemu se učit☺ 1Stále je čemu se učit☺ 1Stále je čemu se učit☺ 1Stále je čemu se učit☺ 1Stále je čemu se učit☺ 1Stále je čemu se učit☺ 1Stále je čemu se učit☺ 1
Zpět na výpis