Souboj zeleniny a první seznámení s rukolou
Již dvakrát děti ze spálovské základní školy a samozřejmě i učitelé a další strávníci mohli při obědě využít zeleninový bar. Každý si sám vybral a nabral na talíř svou oblíbenou zeleninu, těm nejmenším školákům při tom ochotně pomáhala paní učitelka. A především starší děti a zaměstnanci školy si zeleninové přílohy velmi pochvalovali.
Poprvé bar nabízel ledový salát, okurky, papriku a kukuřici, přičemž jasným favoritem byla právě žlutá zrnka kukuřice. Napodruhé paní kuchařky připravily rajčata, okurky, čerstvě vařenou a ochucenou červenou řepu a opět kukuřici. Druhý zeleninový souboj byl velmi těsný: nejdříve se snědla kukuřice a překvapivě i červená řepa.
A dětem chutnalo i připravené menu. Po hráškovém krému následovala masová směs se žampiony a opékanými brambory. Nutno dodat, že brambůrky se pekly v konvektomatu s použitím minimálního množství tuku. Vše doplňoval bylinkový dip z kysané smetany a zdobila to snítka rukoly. Někteří strávníci viděli rukolu poprvé v životě a přistupovali k ní s jistými obavami, ale ochutnali všichni.
Ilona Zálešáková, vedoucí ŠJ