Šopský salát
20. 9. v hodině pracovních činností připravovali žáci 3., 4. a 5. třídy šopský salát. K jeho výrobě si přinesli sezónní zeleninu většinou z vlastních zahrádek, tedy v biokvalitě. Místo koření použili balkánský sýr či brynzu. Během práce ve skupinkách udržovali průběžně pořádek na své pracovní ploše, používali různé kuchyňské náčiní, byli samozřejmě seznámeni s bezpečnostními a hygienickými pravidly. Zdůrazněn byl také přínos tohoto pokrmu pro zdraví. Žákům se práce moc líbila, pracovali s obrovským zaujetím, připravený salát jim chutnal. Většina si odnášela také v krabičkách salát pro ochutnávku a případnou inspiraci rodičům. V další hodině máme naplánováno zhotovení zdravé svačinky ze sezónního domácího ovoce, a to „plněná jablíčka“. Už teď se těšíme a sháníme suroviny dle našeho fitness receptu.