Seminář - chutné a zdravé vaření
Včerejšího semináře v Ústí nad Labem se zúčastnily kuchařky z naší MŠ Bára a Romča. Děvčata přijela nadšena. Seminář se konal od 15,00 hodin a skončil v 18,30 v krásných prostorách hotelu Větruše.
Menu, které obsahovalo cizrnové kari s uzeným tofu, tempech v paprikové omáčce, nákup se sójovým masem, smoothie ze sójového mléka, zeleninové ragú se seitanem a koláč z červené řepy, bylo předvedeno, ochutnáno a předán recept.
Děvčata nejvíce chválila zeleninové ragú se seitanem. Dále jim byly nabídnuty náhražky různých potravin - například náhrada bílé mouky, octa, slunečnicového oleje. Bylo jim předvedeno, jak se dá vhodně využívat tofu a šmakoun, jak ho lze ochutit a jaké potraviny se šmakounem jsou dnes na trhu. Zelenina měla v semináři své velké zastoupení, vždy bylo vysvětleno, kde lze koupit, jak upravit a dochutit.
Velmi byl kladen důraz na čerstvost potravin, případně na postupné rozmrazování, ozdobu a servírování pokrmů. Seminář byl velkým přínosem.