Šéfkuchař pražské restaurace Lokál v Nedvědici
Tato restaurace se specializuje pouze na českou kuchyni a vaří z čerstvých surovin, převážně z českých. Pan Baďura s námi bude i nadále spolupracovat a jezdit za námi jednou za měsíc do školní kuchyně. 2. února 2018 proběhlo nejdříve setkání seznamovací, protože byly prázdniny a škola byla bez žáků. Vařili jsme pouze pro zaměstnance, cizí strávníky a děti z mateřské školky. Naplánovala jsem (aniž bych věděla, že někdo přijede) cizrnovou polévku se sumečkem a krutony a vepřový řízek naruby, bramborovou kaši a kompot. Tuto polévku jsme vařili poprvé (z brožurky Rybí pokrmy od firmy Bidfood). Byla výborná, mohu doporučit, budeme ji určitě opakovat a zkušenosti profesionála se nám také hodily. Podruhé přijel 2. března 2018 a to už jsme byli předem domluveni, že uvaříme krémovou květákovou polévku a mrkev v rajské omáčce, brambory, ovoce – hrušku. Chtěli jsme mít pokrm, který se hodí pro náš kraj. Netradiční kombinace, která má však v restauraci v Praze úspěch. U nás si na tuto kombinaci musíme zvyknout. Ikdyž já jím rajskou s bramborem od dětství. Během dne jsme ještě vyzkoušeli zeleninové, kapustové a květákové muffiny, které brzy naplánuji do jídelního lístku a můžete je pak vyzkoušet. Za jídelnu mohu říci, že jsme touto spoluprací nadšení a velice spokojeni. Příště, to jest 13. dubna 2018, vaříme mleté maso v kapustovém listě s paprikovou omáčkou a rýží.
Soňa Packová, vedoucí školní jídelny