Salát z červené čočky, zeleniny a ryby
Jsme Skutečně zdravá škola a velmi přemýšlíme nad vyváženým jídelníčkem, nad jeho skladbou pro správný vývoj našich dětí. Dnes si naše Niky připravila čočkový salát z červené čočky, čerstvé zeleniny a ryby. Nevěřili jsme vlastním očím. Buď to dětem opravdu tak moc chutnalo, nebo je lákalo samostatné nandavaní porce. Děti přišly i 4x. Dle našeho poznávacího procesu opravdu chutnalo a to i “nejedlíkům”. Proč čočka a ryba? ryba je jemná a má lehkou chuť, kterou děti často rády přijímají, obzvlášť když je dobře připravená čočka má příjemnou texturu, která se dobře kombinuje s rybou, a díky její jemné chutí to pro děti není příliš výrazné vyváženost mezi bílkovinami z ryby a vlákninou a minerály z čočky může pro děti znamenat zajímavou, ale ne příliš silnou kombinaci chutí, která je pro ně přijatelná