Regionální a tradiční pokrmy v našem jídelníčku
Po dvou obhajobách stříbrné úrovně jsme se pustili do analýzy aktuálního stavu s myšlenkou pokročit na úroveň zlatou. Zjistili jsme, že některá zlatá kritéria již plníme, a že je potřeba si je zvědomit a více o nich začít informovat. Publicita a informovanost je jedním z důležitých kroků. Můžeme totiž inspirovat naše rodiče, aby i oni oživili své domácí jídelníčky. Dalším důležitým krokem bylo dobře a přehledně v jídelníčku značit např. sezónní suroviny, nebo právě regionální recepty s tradicí. Slovo dalo slovo, navázali jsme spolupráci s Muzeem Třebíč, získali jejich kuchařku s regionálními recepty z Horácka (tradiční krajový název Vysočiny), a paní kuchařky hned zařadily polévku zvanou Klonda. Mohli bychom ji spojit s polévkou kulajdou, nicméně, odráží se v ní právě ten regionální prvek, a to v druhu hub, které se do ní dávají. Dětem velmi chutnalo, a my jsme tak udělali další krůček k našemu posunu ke zlaté úrovni. Děkujeme našim partnerům za spolupráci a podporu☺