Praktický seminář pro kuchařky
Dne 13. 9. 2018 se paní kuchařky zúčastnily praktického školení, které se konalo v ZŠ Želiv pod vedením lektorky Mgr. Andrey Hruškové. Paní kuchařky se aktivně zapojily do přípravných prací očištění ovoce a zeleniny. Poté sledovaly, jak pod rukama zkušené lektorky vznikala zdravá jídla vhodná pro přípravu stravy pro děti ve školce, a která také výtečně chutnala. Připravoval se např. dezert z pečeného ovoce a zakysané smetany, šťouchané brambory s cibulkou a jáhly, salát coleskaw s bagetkou nebo pyré z červené čočky s tempeh, okurkový salát Tzatziky, jáhly nasladko se zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem přelité datlovým sirupem, jáhlové rafaelo a řada dalším kombinací z uvedených surovin. Seminář byl velmi přínosný a již se těšíme, jak budeme nové pokrmy připravovat v naší školní kuchyni.