Praktické vaření

27. 3. 2025

Děkujeme naší MŠ Mašinka, kamarádům z MŠ Dobroměřice, MŠ Veltěže, MŠ Peruc, MŠ speciální, MŠ Hřivice, MŠ Vrbno nad Lesy, ZŠ a MŠ Cítoliby, MŠ Bílina, MŠ Alergo Žatec, MŠ Bukovina, ZŠ Lipenec, ZŠ a MŠ Zeměchy, Soukromé MŠ Mateřinka Louny za účast. Velké poděkování patří kuchařkám naší MŠ Andy, Eli a Baru ♥

Nabídka nových receptů z vaření v MŠ Fügnerova Louny ze dne 27.3.2025

MRKVOVÝ KRÉM

Začít smažit kořenovou zeleninu dříve než cibuli, která se připaluje.

Mrkev, cibule česnek – orestovat a ke konci přidat kari nebo kari pastu – opatrně pálí.

Rozmixovat a přidat červenou čočku a kokosové mléko

POMAZÁNKA Z PEČENÉ MRKVE

Orestovat mrkev do měkka, rozmixovat, přidat tvaroh, dosolit a možno přidat bylinky.

POMAZÁNKA Z TRESKY S BAZALKOU A RAJČATY

Upéct tresku a pokrájet. Přidat pokrájená rajčata z plechovky I s nálevem – nechat odleže a odlít přebytečnou vodu.

Přidat tvaroh a čerstvou bazalku.

HUMUS

Rozmixovat sterilovanou cizirnu, přidat olivový olej, římský kmín, česnek, vinný ocet, sůl

RYBÍ KARBANÁTKY S CIZRNOU

Treska umlít, přidat sterilovanou cizrnu – poměr 1:1 + pečenou zeleninu (mrkev, celer, cuketa), podle uvážení přidat papriky, bylinky.

Připravit placičky, potřít olejem, upéct v troubě.

KARBANÁTEK Z KRŮTÍCH STEHEN

Umlít krůtí stehna, namočené vločky, umlít pečenou zeleninu, přidat cibuli a česnek, sůl a pepř. Péct na 160 stupňů 25 minut

HRÁŠKOVÝ KRÉM

Orestovat cibuli, česnek, nasypat hrášek a lehce orestovat. Nenechat cibuli zezlátnout.

Přidat do základu 1 dcl vína, zalít vodou, lehce povařit – ne dlouho, hrášek by ztmavl.

Přidat uzená lososová bříska a zakysanou smetanu.

Praktické vaření 1Praktické vaření 1Praktické vaření 1Praktické vaření 1Praktické vaření 1Praktické vaření 1Praktické vaření 1Praktické vaření 1
Zpět na výpis