Praktické školení personálu naší školní kuchyně
Neváhala jsem ani chvilku a pozvání přijala, protože s používáním surovin jako je pohanka, jáhly, kuskus, bulgur,….apod. jsme neměli moc zkušeností a nad jejich zařazováním jsme si trošku lámali hlavu.
Školení bylo zahájeno představením „nových“ surovin. Paní Hrušková nám vysvětlila, čím jsou prospěšně, co obsahují, jak se upravují a také, kde ty kvalitní objednáme. Obdrželi jsme manuál Skutečně zdravé školy s podrobně popsanými kriterii a také recepty na nové pokrmy.
Následovala praktická část školení, kde jsme se seznámili s přípravou a kombinací těchto surovin, a samozřejmě také ochutnávka všech pokrmů. Byli jsme příjemněpřekvapeni nejen jednoduchostí přípravy, ale také chutí hotových jídel.
Seminář nás velice mile překvapil, získali jsme spoustu zajímavých informací ve srozumitelné formě a použitelné v praxi.
Odcházeli jsme nadšení, s novou energií a motivací postupně změnit jídelní lístek a snažit se vzdělávat naše strávníky v oblasti zdravé výživy.
za holky ze školní kuchyňky
Eva Kučerová
vedoucí školní jídelny