POHANKA JAKO HLAVNÍ CHOD NA NAŠEM STOLE

Dne 11. 4. 2025 jsme k obědu pro naše strávníky připravily zeleninovou polévku s fazolí adzuki.

Jako hlavní bezmasý chod jsme poprvé připravovaly pohankovou sekanou se zeleninou. Recept jsme získaly z receptur ZŠ Valašské Klobouky.

K sekané byly podávány vařené brambory, salát Coleslav a pitná voda.

Pohanku pravidelně zařazujeme jako zavářku do polévek a tu děti jedí. Další možností je připravit přílohu hlavního chodu tak, že se smíchá např. pohanka s rýží. Pokrm v podobě sekané děti na oko lákal, ale chuťově, kde byla pohanka jako hlavní surovina se nám bohužel neosvědčil. Děti ačkoliv tuto surovinu znají, nejsou ještě připravené konzumovat ji v podobě, kdy není schovaná do jim známého pokrmu.

A k čemu přirovnat chuť pohankové sekané? Některým připomínala chuť prejtu. Umíme si proto představit, že příště bychom takto připravenou pohanku podávali například s bramborem a kysaným zelím.

Zpracovala: Bc. Marcela Šancová

Dne: 11. 4. 2025

POHANKA JAKO HLAVNÍ CHOD NA NAŠEM STOLE 1POHANKA JAKO HLAVNÍ CHOD NA NAŠEM STOLE 1POHANKA JAKO HLAVNÍ CHOD NA NAŠEM STOLE 1POHANKA JAKO HLAVNÍ CHOD NA NAŠEM STOLE 1POHANKA JAKO HLAVNÍ CHOD NA NAŠEM STOLE 1POHANKA JAKO HLAVNÍ CHOD NA NAŠEM STOLE 1POHANKA JAKO HLAVNÍ CHOD NA NAŠEM STOLE 1POHANKA JAKO HLAVNÍ CHOD NA NAŠEM STOLE 1POHANKA JAKO HLAVNÍ CHOD NA NAŠEM STOLE 1POHANKA JAKO HLAVNÍ CHOD NA NAŠEM STOLE 1POHANKA JAKO HLAVNÍ CHOD NA NAŠEM STOLE 1POHANKA JAKO HLAVNÍ CHOD NA NAŠEM STOLE 1POHANKA JAKO HLAVNÍ CHOD NA NAŠEM STOLE 1POHANKA JAKO HLAVNÍ CHOD NA NAŠEM STOLE 1POHANKA JAKO HLAVNÍ CHOD NA NAŠEM STOLE 1POHANKA JAKO HLAVNÍ CHOD NA NAŠEM STOLE 1POHANKA JAKO HLAVNÍ CHOD NA NAŠEM STOLE 1POHANKA JAKO HLAVNÍ CHOD NA NAŠEM STOLE 1
Zpět na výpis