Podzimní procházka
Dnes jsme se vypravili na podzimní procházku. Hned za plotem na nás vykoukly keře krásných červených šípků.A tak nás napadlo,udělat si ,,obyčejný" šípkový čaj a povědět si něco o jeho účincích. No on to vlastně úplně obyčejný čaj vlastně není. Pro svůj velký obsah vit.C je skvělým pomocníkem při chřipce a nachlazení, rýmě a únavě a v neposlední řadě podporuje naši imunitu. Tak jdeme na to:-) Jak správně udělat šípkový čaj: Už naše babičky věděly,že bylinky jsou kouzelné a tak si při jejich přípravě vytvořily malý rituál. Byly to vlastně takové zásady,které se poctivě dodržovaly, aby čaj byl co nejlepší. Plody se sušily přirozenou cestou na sluníčku a nebo na velmi malou teplotu v troubě. Suché šípky se pak rozdrtily v hmoždíři a zalily studenou vodou. Nechaly se odstát a teprve poté se přivedly k varu.My jsme použili plody čerstvé,taktéž je omyli a zalili vodou,nechali odstát a poté uvařili. Přidali med a chřipka na nás nemůže:-)