PIZZERIE u Motýlků
V rámci týdne věnovanému práci a povolání jsme "KUCHAŘE" nemohli vynechat, protože to je něco, co umíme doopravdy. A nevybrali jsme si k vaření nic obyčejného, ale pustili se rovnou do pizzy - ta se totiž vůbec "nevyrábí" tak, že by se zavolalo telefonem a přivezlo ji auto zabalenou v krabici...
Těsto - z mouky, oleje a vody jsme si nechali zpracovat v robotu (protože to by pro nás byla opravdu dřina). Z cibule, rajčat, pasírovaných rajčat a bazalky jsme uvařili rajčatovou omáčku neboli sugo.
Pizzy existuje spousta druhů a každý ji má rád s něčím jiným, tak i u nás si každý udělal svou malou pizzu (vychytávka s "válením" těsta pomocí strojku na těstoviny) a každý si ji ozdobil, čím chtěl... Sugo, sýr eidam, mozzarella, šunka, suchý salám, kukuřice...
Byla poctivá, domácí (nebo vlastně školní) a hlavně byla skvělá!