Pickles je skvělé!
To byste neřekli, že děti z lesní třídy Lesníček úplně a doslova “milují” kvašené zelí!
No opravdu. Když se dozví, že mají k obědu kyselé zelí nebo jiný kyselý salátek od paní kuchařky, tak většina z nich vykřikne: “Úhum, tak to já úplně miluju!”. Jednou si paní učitelka přinesla svoje zelí z domova, v Semínku jsme ho k obědu zrovna neměli, a to jste měli vidět, snad by jí ho děti i snědli! Tak si řekli, proč si takovou zeleninu také nezkusit připravit. Navíc je teď na podzim velice prospěšná pro naše zdraví. Zašli si tedy společně do obchodu koupit zelí, v kuchyni poprosili o mrkev, cibuli a trochu soli a pustili se do krouhání, strouhání a krájení. Takové zelí je pak potřeba do sklenice umačkat, aby pustilo šťávu, a správně ho utěsnit. Potom se čeká, až začne kvasit. Po pár dnech je příjemně kyselé, plné vitamínů a chutná skvěle!