Pečeme kváskový žitný chléb
Školní rok 2021/2022 jsme zahájili zdravě! Společnými silami jsme si upekli chléb přímo z kvásku. Žitný kvásek stejně jako použitá žitná chlebová mouka v kombinaci s žitnou celozrnnou je plný vlákniny. Jeho už tak vynikající chuť jsme doplnili semínky, které jsme nejprve ochutnali "na sucho". Největší úspěch měla semínka dýňová a slunečnicová, na posyp jsme nevynechali ani sezamová, mák nebo lněná. Děti byly zejména překvapeni jednoduchostí přípravy tohoto domácího chlebu. Celé dopoledne nám v klidu kynul na skříni a my se zatím věnovali výuce. Když pěkně nekynul, tak jej paní kuchařka upekla v troubě a v době odpolední družiny jsme si už pochutnávali na krásně vláčném a křupavém chlebíku vlastní výroby.