Patizonová dobrota
Na začátku podzimu nám do školky několik dětí doneslo zeleninu, kterou s rodiči vypěstovali na svých zahrádkách. Celý týden jsme přemýšleli, co si, z které zeleniny uděláme, abychom ji mohli ochutnat.
Eliška nám donesla Patizon, který byl pro nás velký oříšek. Nechtěli jsme ho smažit jako řízky, a tak jsme hledali zdravější variantu. Nakonec jsme nalezli Buchtu, ke které jsme nepotřebovali váhu, ale stačil nám hrnek, kterým jsme odměřovali.
Společně jsme připravili patizon – oloupali, zbavili semínek a nastrouhali. Poté jsme všechny ingredience odměřili a smíchali dohromady. Nalili na plech a odnesli do trouby k paní kuchařce, která nám buchtu upekla.
Po upečení jsme ji nechali vychladnout, rozkrojili jsme a ochutnali jsme ji. Musíme říct, že nás velmi překvapila její chuť.