Paní kuchařky vařily s našimi dětmi
Třetí a čtvrtou třídu provází projekt Od zrna ke chlebu, kde si děti obdělají políčko, zasejí obilí, sklidí, postupně umelou a na závěr upečou chléb. V sedmé třídě se pak děti v souvislosti s biologií věnují přípravám zdravých pokrmů a vlivu potravin na naše tělo. Děti si ve spolupráci s rodiči připravují občerstvení na slavnosti, či projektové dny. Ve školní družině si pak připravují zdravé svačinky. Tyto tradiční aktivity jsme v průběhu roku rozšířili o projekt EVVO Zdravá výživa, který budeme zařazovat do různých slavností a projektových dnů.
První příležitostí pro jeho realizaci byl 21. březen, kdy v naší škole bylo z důvodu vzdělávání pedagogických pracovníků ředitelské volno. Pro děti byla zajištěna školní družina, v rámci které si děti pod dohledem paní kuchařek uvařily oběd. Na výbornou luštěninovou polévku a jahelník se všechny děti velmi těšily a po obědě si ještě vyzkoušely mytí nádobí.
Bylo skvělé, že toto vaření s dětmi vyšlo právě na březen, který byl všem paním kuchařkám věnován. Vždyť kolikrát se dětem poštěstí být s nimi přímo ve školní kuchyni a vidět, alespoň trochu, co jejich náročná práce obnáší! Děkujeme!
Jitka Tošovská, odb. paní učitelka, koordinátorka EVVO