Ohlédnutí za zpracováním školičkové rebarbory
Pomalu se chystáme na podzimní trhy, a když přebíráme naše šťávy a džemy a opatřujeme je etiketami, vzpomínáme, jak jsme si našeho společného vaření užili☺. Řekli byste rebarbora...to je nejen džem a šťáva, ale i hra s obrovskými listy a samozřejmě polytechnické (manuální) dovednosti při loupání a krájení. Džem jsme "dotunili" různými příchutěmi, jako rebarbora a skořice, rebarbora a chilli, a šťávu zase s mátou. Když se pak naředí vodou a nebo sodovou vodou, je v letních dnech pěkně chladivá a osvěžující. Třída Kuřátka, z větší části předškolní, si vaření užívala po celý uplynulý školní rok, a vaření byla zkrátka zábava. Uvidíme, jak se s těmito dovednostmi vypořádají nové děti, ale už nyní se pouštíme do krájení křížal a začínáme trénovat práci s nožíkem. Však my se to naučíme☺