Norská kuchyně

10. 1. 2017

Projekt seznamuje zúčastněné školní jídelny z celé České republiky s typickými recepty vybrané zahraniční kuchyně, tentokrát padla volba na Norsko. Jako základní suroviny pro přípravu této kuchyně byla použita ryba a zelenina. Přípravu norského menu, včetně instruktážní ukázky filetování lososů vedli šéfkuchaři Marek Raditsch, Milan Sedlák, Petr Stádník a Lukáš Uher.          



Kolektiv pracovníků naší kuchyně toto menu pro své strávníky uvaří 1.2.2017. Věříme, že se setká opět s kladným ohlasem, jako předešlé cizí kuchyně. 

  • Polévka ze zeleného hrášku se šunkou a křupavými krutóny
  • Červená řepa s jablky, vlašskými ořechy a zakysanou smetanou
  • Hejk s bylinkovou krustou, omáčkou z červených paprik, brokolicí a vařeným bramborem
  • Krémová mléčná rýže s mandlemi a ovocnou omáčkou

Tento den také poctí osobní návštěvou naši školu velvyslankyně Norského království, Její Excelence Siri Ellen Sletner. Po prohlídce školy navštíví naši školní jídelnu a ochutná norské menu. 

V průběhu měsíce ledna bude do výuky prvouky, přírodovědy, zeměpisu, přírodopisu, výchovy ke zdraví a cizích jazyků zařazováno téma Norsko, norská příroda a živočichové žijící na území Norska, norské tradice, příběhy norských trollů a norský životní styl. 

Zpět na výpis