Nať s mrkve nepatří do koše
Tato nať do koše nepatří! Jak mrkvová nať prospívá našemu zdraví? Většina lidí využije pouze kořen mrkve a natě se zbaví. To je ale velká škoda. Mrkvovou nať lze použít jako přísadu do mnoha jídel a zároveň má řadu pozitivních účinků na zdraví. Je totiž zásobárnou velkého množství vitamínů a minerálů, neobsahuje žádný tuk ani cholesterol a skvěle se hodí i do redukčního jídelníčku. Jak připomíná portál Světového muzea mrkve, mrkvová nať je bohatá na vitamin A, vitamin C, vlákninu, železo, draslík a vápník. Dále je zdrojem vitaminu K, karotenoidů a antioxidantů. Díky tomu můžeme její konzumací podpořit imunitní systém, eliminovat toxiny a podpořit trávení. Látky obsažené v mrkvové nati dále zvyšují hustotu kostí, regulují krevní tlak a zlepšují náš zrak.