Monitorování zbytků jídla

Monitoring jídla

Naše škola se opět po roce zaměřila na monitorování zbytků jídla, tentokrát ve spolupráci s TU VŠB Ostrava. Studenti zjišťovali množství vyprodukovaných zbytků jídla za jeden den a následně hodnoty přepočítali na jednoho strávníka. Žáci naší školy, konkrétně zástupci školního parlamentu, zjišťovali krátkým dotazníkem důvody vrácení jídla. 

Z průzkumu vyplývá, že jídlo dětem převážně chutnalo, nejvíce vraceli přílohy typu bramborovodýňové pyré a rýže. Z dotazníků vyplývá, že hlavním důvodem pro vrácení přílohy byla neobvyklá kombinace nebo jim přišla porce příliš velká. Naopak jim vyhovovala vizuální prezentace pokrmů. V číslech pak z monitorovací zprávy vyplývá, že v daný den bylo vydáno 398 porcí jídla a celkem bylo na talířích strávníky vráceno 33,7 kg zbytků jídla.

Vyhodnocení tohoto monitoringu nám dává důležitou zpětnou vazbu o tom, jak vhodněji a efektivněji zvolit skladbu jídelníčku pro naše žáky.

Chceme touto cestou poděkovat studentům VŠB za spolupráci na monitorování. Ukázala se jako velmi přínosná a věříme, že v ní budeme i nadále pokračovat.

Monitorování zbytků jídla 1Monitorování zbytků jídla 1Monitorování zbytků jídla 1Monitorování zbytků jídla 1Monitorování zbytků jídla 1
Zpět na výpis