Monitoring nesnězeného jídla
Dnes nás čekal velký den - monitoring zbytků ve školní jídelně. Pro monitoring zbytků byla záměrně zvolena jídla, která obvykle nejsou u dětí oblíbená (česneková polévka + fazole po balkánsku), abychom získali co nejpřesnější data o plýtvání.
Měření zbytků se účastnily 4 třídy (57 dětí). Každá třída po svém obědě zvážila nesnězené jídlo, z celkových zbytků byl vypočítán procentuální podíl odpadu (vzhledem k celkovému množství uvařeného jídla).
Děti projevily obrovskou ochotu ochutnat i méně oblíbená jídla a s obrovskou radostí můžeme říci, že podíl nesnězeného jídla činil pouhých 6 %.
Děti i nadále vedeme k šetrnému přistupu k jídlu a pravidelně s nimi diskutujeme o důležitosti tohoto tématu. Dosažené výsledky jsou pro nás povzbudivé a ukazují, že správným přístupem můžeme dosáhnout velkých výsledků (malého odpadu). :)
#WasteNotWantNotEWWR