Miluji jídlo, neplýtvám!
V rámci projektového dne zaměřeného na zdravé stravování a plýtvání jídlem proběhly ve všech třídách naší školy aktivity s využitím metodiky SZŠ. Žáci se seznámili s klíčovými slovy – potraviny, potravinový systém, potravinový odpad, bioodpad, podvýživa, nadváha, potravinová bezpečnost.
Aktivity směřovaly k porozumění problematice plýtvání, způsobu uskladnění potravin, lepšímu plánování objednávek potravin od výrobců, darování nadprodukce potravin potravinovým bankám. V VI. třídě se dokonce děti vydaly do ulic Dubé zjistit, jak nakládají s přebytkem potravin například v cukrárně nebo v restauraci U Nováků. V cukrárně vše snědí:) a v hospodě si vykrmují čuníky.
Cílem aktivit bylo zamyšlení nad možnostmi omezení plýtvání potravinami a jak sami žáci mohou plýtvání omezit.
Problematika zdravého stravování, plýtvání má na škole své pevné místo a již opakovaně se touto tematikou zabýváme pravidelně během školního roku.