Medvědí vaření
Medvědí menu: Sardinková pomazánka
Sleďová pomazánka
Tuňáková pomazánka
Recepty:
Sardinková pomazánka: 100 g másla, 250 g rybiček v oleji (větší konzerva), sůl, pepř.
Postup: Máslo vyšleháme do pěny, přidáme rybičky v oleji, sůl, pepř a vše dobře promícháme.
Sleďová pomazánka: 250 g nízkotučného tvarohu, 1 ks cibule, 1 konzerva sleďové filety
Postup: Rybičky vidličkou rozetřeme. Cibuli oloupeme, očistíme a nasekáme najemno. V misce smícháme tvaroh s cibulí a rybičky. Rybí pomazánku ze sleďů promícháme a můžeme podávat. Solit rybí pomazánku nemusíte.
Tuňáková pomazánka: 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě nebo v olivovém oleji (185 g), 200 g přírodního žervé (buď to od Lučiny nebo Gervais), 1 jarní cibulka (může být i červená cibulka), sůl a mletý pepř.
Postup: Jarní cibulku si nasekáme najemno a smícháme ji s žervé, tuňákem, solí, pepřem. Pořádně vše promícháme, aby se tuňák co nejvíc rozmělnil. Když je pomazánka hodně tuhá, přidejte trošku šťávy z tuňáka.
Hotové pomazánky, děti natíraly na slunečnicové bagety. Připravenou svačinku jsme ještě doplnili výborným bylinkovým čajem a hostina mohla začít. Všechny tyto tři recepty můžeme vřele doporučit. Děti si moc pochutnaly. Doufáme, že i vám budou chutnat stejně jako nám.
Tak šup do kuchyně!