Masopustní koblížky trochu jinak
500 g špaldové hladké mouky, 30 g kvasnic, 10 g třtinového cukru a 50 g rozpuštěného másla (230 máslo ghee)
V mouce udělejte důlek, rozdrobte kvasnice, posypte cukrem a přidejte 2 lžíce másla. Přikrejte utěrkou a nechte pracovat kvásek. Dále přidejte:
230 ml ovesného mléka (dali jsme kravské), 1 lžička vanilkového extraktu, 4 žloutky, 20 g sypké stévie na posypání ( můžme použít třtinový), 250 g domácí marmelády (může být bez cukru)
Mámme-li kvásek, přidáme zbytek másla, mléko, vanilkový extrakt a vaječné žloutky. Těsto důkladně prohněteme, přikryjeme a necháme cca hodinu kynout. Hotové těsto vyválíme na pomoučené podložce do tloušťky 5mm a skleničkou nebo vykrajovátkem vykrajujeme kolečka, doprostřed dáme trochu marmelády a druhým kolečkem přikryjeme, pomocí prstů spojíme okraje. Hotové koblihy dáme na plech a pečeme v trobě na 190 stupňů C cca 10 minut. Poprášíme sypkou stévií.
Tyto koblížky nejsou tak nadýchané, ale nebudou tak mastné, a nám chutnaly☺
Autorkou receptu je Barbora Hlubučková.