Kvašení zelí a její příprava - BOHUČOVICE
Kvašení zelí se zeleninou. Na Sv. Martina jsme měli nejen výborný oběd od p. kuchařek v podobě kachní prs, domácích knedlíků a dušeného zelí, ale také jsme si založily s dětmi zelí vlastní. Rodiče nám donesli potřebnou zeleninu a děti se pustily do umývání,krájení a strouhání.
Nakonec vše jen posolily a naplnily do speciální mísy na kvašení. Celý týden děti kvašení pozorovaly a nakonec přišla očekávaná ochutnávka. Musíme přiznat, že bylo potřeba dětem trochu přisladit finální výrobek. Sama však paní školnice byla překvapená, jak se nám kvašení vydařilo. Miska se zelím je v lednici dodnes uložená a děti si k obědu samy říkají, zda si PICKLES neboli zkvašenou zeleninu, chtějí dát jako přílohu.
A aby se vše spotřebovalo, tak pro rodiče ze zelí upekla paní učitelka štrůdl, který nabízela na Vánoční dílně.
Dětem bylo vysvětleno, co kvašení znamená a jaký přínos to má pro náš organizmus.