Jídelníček podzimu
S prvním podzimním dnem jsme se přesunuli do dalšího období - období podzimu. Podzim je doba sklizně, ale také představuje rozloučení se s létem, smutek. Zastupujícím elementem se stává Kov. Element Kovu je ve stravě vyjádřen ostrou chutí, která rozproudí energii v organismu a zahřeje ho, neboť pro období podzimu je typický chlad a sucho. Charakteristickými potravinami pro element Kovu jsou zázvor, chilli, hlíva, ředkvičky, pórek, kedlubny, křen, pažitka, dýně, kyselá jablka, dlouhozrnná rýže, ječmenné kroupy a pšenice. Obecně v tomto období tělu nejvíce prospívají jídla bohatší na energii, vařená delší dobu, neboť si organismus dělá zásoby na zimu. My jsme pro zahřátí těla zvolili jáhlovou kaši s jablečným rozvarem a skořicí. Na rozvar jsme použili domácí bio jablíčka ze zahrádky:-) -jáhly -voda -jablečná šťáva -skořice -sirup