Jaro je tady aneb špenát jinak
Naše užasné paní kuchařky nám k svačince připravují různé dobroty, ale asi nejraději máme buchty. S příchodem jara se zazelenala i naše svačinka. Paní kuchařky nám připravily buchtu s názvem "Lesní mech", do které ukryly spoustu zdravých věcí - nejen špenát, ale i kopřivy nebo mátu. A chcete recept? Tak tady jej máte: 250 g čerstvého špenátu, 50 g mladých kopřiv, 50 g máty, 170 g třtinového cukru, 300 g bio špaldové mouky hladké, 3 vejce, štáva + kůra z bio citronu, 160 g oleje, 60g bílého jogurtu (pro naše dietáře nahrazeno mandlovým mlékem), 12 g kypřicího prášku, 1 g soli. V mixéru smícháme všechny ingredience - kromě mouky a kypřicího prášku (ty potom přidáme až do rozmixované směsi). Dáme na plech a posypeme lesním ovocem. Pečeme na 180 st. asi 20 min. Dobrou chuť!