Jaro je tady aneb špenát jinak

Naše užasné paní kuchařky nám k svačince připravují různé dobroty, ale asi nejraději máme buchty. S příchodem jara se zazelenala i naše svačinka. Paní kuchařky nám připravily buchtu s názvem "Lesní mech", do které ukryly spoustu zdravých věcí - nejen špenát, ale i kopřivy nebo mátu. A chcete recept? Tak tady jej máte: 250 g čerstvého špenátu, 50 g mladých kopřiv, 50 g máty, 170 g třtinového cukru, 300 g bio špaldové mouky hladké, 3 vejce, štáva + kůra z bio citronu, 160 g oleje, 60g bílého jogurtu (pro naše dietáře nahrazeno mandlovým mlékem), 12 g kypřicího prášku, 1 g soli. V mixéru smícháme všechny ingredience - kromě mouky a kypřicího prášku (ty potom přidáme až do rozmixované směsi). Dáme na plech a posypeme lesním ovocem. Pečeme na 180 st. asi 20 min. Dobrou chuť! 

Jaro je tady aneb špenát jinak 1Jaro je tady aneb špenát jinak 1Jaro je tady aneb špenát jinak 1Jaro je tady aneb špenát jinak 1
Zpět na výpis