Jak jsme naložili s výhrou od firmy Pro-bio
Byli jsme velmi potěšeni, že jsme vyhráli, a pak také pestrostí a množstvím jednotlivých surovin a směsí, jak můžete koneckonců i vidět na fotce, kdy si naše paní vedoucí jídelny, Jitka Krajníková, balíček vzápětí v lednu přebírala.
Bylo naprosto jasné, co s výhrou provedeme...:)
Ječné lívance, pohankové palačinky, pohankový makovník či jahelník putovaly rovnou do naší družiny a Klubíku.
V rámci našich pravidelných měsíčních příprav svačinek si menší děti, vzhledem k bezpečnosti, už připravené lívance a palačinky pouze namazaly domácími marmeládami a džemy, které měly za úkol přinést. Paní vedoucí vychovatelka Alena Klímová smažila 3 balení zhruba 2 hodiny a vše bylo snězeno během dvaceti minut...! Nestačila ani fotit, jak to šlo rychle! Děti nezbrzdila ani jablíčka, která si ke svačince také krájely...
Starší děti v rámci Klubíku už zvládly i celou přípravu směsí a také následné smažení; využily u toho naši školní kuchyňku. Paní asistentka Pavlínka Švarcová názorně vše ukázala jako první a děti se pak už střídaly a každý si usmažil svou palačinku i lívanec. A jak jsme se později dozvěděli, kluci byli při přípravě dokonce i šikovnější než děvčata. Děti opětovně mazaly domácími džemy.
Paní vychovatelka také upekla pohankový makovec zrovna v den zápisu do 1. třídy, aby komise a přicházející rodiče mohli ochutnat.
Ochutnaly také naše paní kuchařky, které byly nadšené, a málem směs hned objednávaly i pro děti do školní jídelny...
Pečení bylo velmi snadné a výsledek skvělý!
Jak uvádí společnost Pro-bio, směsi jsou připravovány na základě vlastní receptury za použití pouze kvalitních bio surovin. Jsou připravovány tak, aby pokrm zvládl i úplný začátečník a aby mu výsledek chutnal. Recepty vycházejí ze starých tradičních osvědčených receptur našich babiček.
Součástí výhry byl také různorodý sortiment bio luštěnin, např. červené fazole, fazole adzuki, červená čočka či sterilované bílé fazole. Použijeme je při nejbližší příležitosti, např. jako součást večeře pro děti účastnící se noční družiny. Dále jistě využijeme luštěniny i na klíčení.
Hanka Murphy, rodič