Jabloň v MŠ Jakubčovicích
Letos naše jablůňka hodně rodila a děti si mohly všichni utrhnout své jablíčko. Ty jsme využili k nejen k různým činnostem, ale i ke zpracování.
1. Jsou bohatým zdrojem zdraví prospěšných látek
Jablka jsou známým zdrojem vitamínu C. Kromě tohoto obsahují vitamíny A, B1, B2, B6, E, K, kyselinu listovou a dokonce i menší množství vitamínu B12.
2. Podporují hubnutí
Sladká chuť, nízký obsah kalorií, vysoký obsah vlákniny pektinu a nezanedbatelné množství vody dělají z jablka ideální potravinu pro redukční jídelníček.
3. Detoxikují tělo
Jablka disponují silnými detoxikačními schopnostmi. Díky těmto schopnostem nám mohou pomoci při různých potížích.
Pektin na sebe dokáže vázat nadbytečné tekutiny i toxické látky včetně těžkých kovů a odvádět je z těla ven. Navíc povzbuzuje činnost střev, čímž je čistí. Jablka nám pomohou nejen při průjmu, jsou osvědčeným prostředkem i proti zácp
4. Jsou prevencí proti diabetu
Jablka by neměla chybět v jídelníčku diabetiků. Dokáží totiž snížit hladinu glukózy v krvi,