Happy Halloween

V rámci oslav svátku Halloween jsme si upekli dýňovo-sýrové krekry jako pohoštění na naši halloweenskou párty. Nejdříve jsme se seznámili s receptem a surovinami a díky obrázkovým návodům jsme se mohli samostatně pustit do práce. Očistili jsme a na jemno nastrouhali celkem 300g dýně hokaido a 200g sýru gouda a přidali 120g másla. Odvážili jsme 340g špaldové mouky, do které jsme přidali 2 lžičky kypřícího prášku a sůl. Postupně smíchali všechny suroviny, potom ještě přidali 100g lučiny a vypracovali husté těsto. To jsme nechali odpočinout v lednici. Potom jsme jej rozdělili na dvě části a vyváleli mezi pečícím papírem na tenké pláty. V hrníčku jsme rozšlehali vajíčko, kterým jsme těsto potřeli a posypali semínky - jednu část dýňovými a druhou sezamem. Pak už jsme jen čekali než se krekry upečou. A halloweenské pohoštění bylo hotové - mňam!

Happy Halloween  1Happy Halloween  1Happy Halloween  1Happy Halloween  1Happy Halloween  1Happy Halloween  1Happy Halloween  1Happy Halloween  1Happy Halloween  1Happy Halloween  1Happy Halloween  1
Zpět na výpis